O nama

Šah je jedno od velikih blaga čovječanstva. (Voltaire)

Naziv projekta

Šah za djecu i mlade

Razdoblje provedbe projekta

od 27.09.2018. do 27.09.2020.

Vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU

978.792,50 HRK (sredstva EU: 831.973,63 HRK)

Kontakt osobe za više informacija

ANDREJ STANKOVIĆ, info@sknovizagreb.hr, 099 835 0952

Misija

Naša je misija da promoviramo, osmišljavamo i provodimo program šahovske edukacije i osobnog razvoja temeljenog na šahovskoj igri. Pritom obuhvaćamo učenja šaha kroz pojedinačne instrukcije, školu šaha i on-line edukaciju, u klubovima, obrazovnim ustanovama i poslovnoj zajednici, te promoviramo šahovsku kulturu na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Vizija

Naša je vizija da putem naših aktivnosti u razdoblju od pet godina postanemo regionalni lider u masovnosti i kvaliteti šahovske edukacije, izvrsnosti u organizaciji šahovskih događanja, te da se etabliramo kao partner poslovnoj zajednici. Kroz šahovski razvoj našeg igračkog kadra postići vrhunske rezultate u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u svim dobnim skupinama.

Politike

Klub je otvoren prema članstvu invalidnih osoba i njihovom uključenju u aktivno sudjelovanje u svim segmentima rada kluba.
Klub aktivno razvija i potiče stvaranje ženskih ekipa u svim dobnim skupinama.
Klub promovira etički kodeks koji obuhvaća primjereno ponašanje u skladu s fair play pravilima i primjeren odnos prema šahu i protivniku.

Škola šaha

Šahovski klub Novi Zagreb opremljen je da može pružiti razvoj i efikasno učenje šahovske igre Vašem predškolskom i školskom djetetu u svim dobnim uzrastima i jakosnim skupinama. Nudimo podršku i razvoj u pet razina:

Škola šaha za djecu svih uzrasta

Kontaktirajte nas za više informacija

Kontaktirajte nas za više informacija

U mogućnosti smo organizirati treninge u vašoj školi

Nudimo napredne šahovske treninge

Usvoji ekipu

Organizacija i vođenje timova iziskuje osim energije i vremena voditelja i određena financijska sredstva. Ovim putem omogućujemo sudjelovanje u podmirenju tih troškova i zainteresiranim pojedincima ili ustanovama. Kao “usvojitelj” ekipe omogućiti ćemo Vam uvid u strategiju i organizaciju “usvojene” ekipe, planiranje i praćenje njihovog uspjeha. Zainteresirane molimo da se obrate na info@sknovizagreb.hr i zajedno s vodstvom kluba dogovore detalje daljnjih aktivnosti.

Naši stručnjaci

U mogućnosti smo pružiti razvoj i efikasno učenje šahovske igre za sve dobne skupine

Andrej Stanković dipl. ing. strojarstva, predsjednik kluba

Andrej Stanković pridruženi je član Upravnog odbora Zagrebačkog šahovskog saveza i uključen od samog početka u promišljanja oko uvođenja Šaha u škole i to preko Zagrebačkog i Hrvatskog šahovskog saveza. Predsjednik je i osnivač šahovskog kluba Novi Zagreb te osnivač i voditelj Šahovske škole. Ujedno, vodi šah kao izvannastavnu aktivnost u više zagrebačkih osnovnih škola

Hrvoje Vajić dipl. ing. elektrotehnike, MBA, dopredsjednik kluba

Hrvoje Vajić diplomirao je elektrotehniku na Sveučilištu u Zagrebu, ima magisterij iz područja poslovnog upravljanja (IEDC, Bled), te je završio Studij iz područja poslovnog upravljanja na poslovnoj školi INSEAD, Francuska. Posjeduje bogato iskustvo u pripremi turističkih greenfield projekata (više na: synergics.hr). Partner je u filmskoj producentskoj tvrtki Filmosaurus Rex (više na: filmosaurusrex.com), te je partner u nekoliko drugih

Mladen Nagl dipl. oec, tajnik kluba

Šah započeo igrati u trećem razredu osnovne škole, u dobi od 10 godina. Igrajući za ekipu Osnovne škole “Gustav Krklec” iz Zagreba osvojio je školsko ekipno prvenstvo bivše Jugoslavije 1987.g. Bio je aktivan u više šahovskih klubova u Zagrebu. Jedan od prvih članova kluba “Novi Zagreb”, voditelj šahovske škole i kadetskih ekipa, te član prve

Goran Sabol voditelj razvoja organizacije i unapređenja procesa

Šah počeo igrati 1987. u dobi od četrnaest godina u Šahovskoj sekciji Poštar, Zagreb. Nakon dvije godine prelazi u Šahovski klub slijepih “Polet” gdje igra u hrvatskoj ligi na kadetskim ploča. Aktivan u školskoj šahovskoj sekciji COUO Rudjer Bošković, gdje se ističe u organizacijskom dijelu. Nakon završene srednje škole šahovski je neaktivan i posvećuje se

adminO nama